Оформлення візи та посвідки на тимчасове перебування в Україні

Для оформлення усіх типів віз, якщо інше не передбачено законодавством та міжнародними договорами України подаються:

1) паспортний документ, який повинен відповідати таким вимогам:
- бути дійсним не менш як три місяці після задекларованої дати виїзду з території України;
- містити не менше двох вільних сторінок;
- строком дії не більше 10 років;
2) заповнена та підписана візова анкета. Візові анкети від імені недієздатних осіб подають їх законні представники. Особи, відомості про яких внесені до паспортного документа іноземця та особи без громадянства і які прямують разом з ним, подають окремі візові анкети. Візові анкети неповнолітніх осіб подаються за підписом одного з батьків або законного представника;
3) одна кольорова фотокартка розміром 35 х 45 міліметрів;
4) дійсний поліс медичного страхування з покриттям витрат щонайменше на 30 000 євро або в еквіваленті іншою валютою. Зазначена вимога не застосовується до осіб, які користуються дипломатичним або службовим паспортом;
5) документи, що підтверджують наявність достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування і для повернення до держави походження або транзиту до третьої держави чи можливість отримати достатнє фінансове забезпечення у законний спосіб на території України. Зазначена вимога не застосовується до осіб, які користуються дипломатичним або службовим паспортом;
6) документ, що підтверджує сплату консульського збору, якщо інше не передбачено законодавством та міжнародними договорами України.
7) документ, який підтверджує мету запланованого перебування іноземцем або особою без громадянства в Україні, а саме:
для отримання візи типу Д (довгострокова віза) подається запрошення релігійної організації, що погоджене з державним органом, який здійснив реєстрацію статуту (положення) відповідної релігійної організації, для довгострокового перебування з метою проповідування релігійних віровчень, виконання релігійних обрядів чи провадження іншої канонічної діяльності;
Документи, які подаються до Міністерства Культури для отримання запрошення на візу
1. Копія першої сторінки паспорту із персональними даними (чекаємо на запрошення від 3 тижнів до 1,5 місяця).
2. Лист запрошення від Митрополичої Курії підписаний Митрополитом.

Більше інформації mfa.gov.ua

Необхідні документи для оформлення посвідки на тимчасове перебування:


Документи, які подаються Голові ОДА на погодження канонічної діяльності
(подаються за 3 місяці до закінчення посвідки, у разі її продовження)
1. Лист-клопотання Голові ОДА на погодження канонічної діяльності (оригінал + копія).
2. Посвідка на тимчасове проживання в Україні (копія + копія) - у разі її продовження.
3. Паспорт із візою (копія + копія).
4. Свідоцтво про реєстрацію релігійної громади (копія + копія).
5. Статут релігійної громади (копія + копія).


Документи, які подаються до ДМС на отримання посвідки на тимчасове проживання
(подаються не пізніше 14 робочих днів до закінчення посвідки)

1. Лист-клопотання Голові ОДА на погодження канонічної діяльності (копія + копія).
2. Погодження Голови ОДА (оригінал + копія).
3. Посвідка на тимчасове проживання в Україні (оригінал + копія).
4. Паспорт із візою (оригінал + копія).
5. Переклад паспорта українською мовою завірений нотаріально (оригінал).
6. Гарантійний лист (оригінал + копія).
7. Фотографія на посвідку 3,5х4,5 см. (4 шт.)
8. Квитанції (Про сплату медичного страхування).
9. Додаток № 6 (оригінал)
10. Клопотання до ДМС (оригінал) на парафіяльному бланку
11. Прохання до ДМС (оригінал) на парафіяльному бланку

На вимогу представляти:
13. Заява №985 (про реєстрацію місця прописки. Жек.)
14. Свідоцтво про реєстрацію релігійної організації (копія).
15. Статут релігійної організації (копія).

Більше інформації dmsu.gov.ua

Супровід у приготуванні необхідних документів
о. Олександр Кусий
вул. Винниченка 32
Львів 79008
тел. +380 (32) 235 06 50 моб. 0988784219
факс. +380 (32) 235 02 54
e-mail: rkc.lviv.massmedia@gmail.com